vrijdag 3 juli 2015

Geen weekmenuVoor de afgelopen week had ik een weekmenu bedacht en boodschappen gehaald. Als het weer omslaat ga je blijkbaar heel anders over eten nadenken. 
Op het weekmenu stond bijvoorbeeld 'speklapje, witlofroerbak en gekookte aardappeltjes'. De speklapjes liggen nog in de vriezer en van de witlof is een frisse salade gemaakt. De 'bloemkool met slavinkje en aardappelpuree' is gewijzigd in 'bloemkoolquiche'. De slavinkjes liggen ook nog lekker in de vriezer. Blijkbaar hebben we als het warm is geen trek in aardappelen en vlees. De porties zijn ook veel kleiner dan in de andere maanden. Favoriet toetje is nu yoghurt met honing. Lekker fris. Voor de aankomende week ligt er nog genoeg in de vriezer. 

Afgelopen week aten we op één van de warme dagen een blt wrap. Lekker, snel en budgetvriendelijk. ( BLT = bacon, lettuce, tomaat)

Recept BLT wrap voor vier personen: 
Nodig:
Pak met wraps (simpel om zelf te bakken, maar veel te warm werk met dit weer)
1 ijsbergsla
4 tomaten
1 ons bacon
1 el yoghurt
1el mayonaise

Snij de bacon in dunne flintertjes en bak deze kort aan in een koekenpan
Snij de ijsbergsla en de tomaat in kleine stukjes
Mix in de slakom de yoghurt met de mayonaise. Maak de saus op smaak met peper en zout en eventueel wat verse tuinkruiden
Hussel de sla, tomaat, bacon en de saus vrolijk door elkaar
Leg de slamix op de wrap en vouw deze in de vorm van een envelop
Lekker smullen!

4 opmerkingen:

 1. Wraps zijn heerljk hè, wij hebben ze eergisteren ook nog gegeten.
  Een mens wordt makkelijker als het erg warm is buiten. Ik heb dat ook, maar elke dag sla, rauwkost e.d. vind ik gaan vervelen, dus ik kook ook wel een 'normale' warme maaltijd om de dag. Nasi, pasta, aardappels-groente-vlees of zo. Warm heb ik het toch :-)
  Fijn weekeind gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ging het op dezelfde manier. Dan is het jammer,dat ik al een week van tevoren mijn internetbestelling moet doen. Ik zou de weersverwachting er bij moeten houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben geloof ik een van de weinigen die niet anders eet als het zo warm is, kook gewoon en we eten zelfs graag soep bij de lunch, warm eten bevalt gewoon beter dan allerlei makkelijks waarover nu zo veel wordt geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb dat ook. Voor vandaag had ik rode kool gepland maar dat wordt vanwege de hoge temperaturen komkommer!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen